Ех, майко майчице… Богомил Спиров

Тази седмица в култовата поредица на Музикалния театър „Ех, майко майчице, щастлив/а съм…” ви представяме артиста-солист Богомил Спиров. Той е познат на зрителите с уникалните си въплъщения в ролите на Бони и Едвин в „Царицата на чардаша”, Иван в „Българи от старо време”, Граф Данило от „Веселата вдовица”, Айзенщайн от „Прилепът” , Карамело от „Една нощ във Венеция”, Мистър Хикс от „Принцесата на цирка” , Исус от „Исус Христос Суперзвезда”, Йосиф от „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха”, Крис от „Мис Сайгон”, Зоро от едноименния мюзикъл и десетки други.

Този път ще видим звездата в неговия дом по време на обичайните му занимания със спорт и …приготвяне на любимата семейна рецепта за палачинки. Богомил Спиров ще ни сподели защо „Ех, майко майчице…” не е просто един рефрен за него, както за повечето хора, а сбъдната мечта.

„Колкото и да си мечтаете – по-добре е да попаднете на подходящото място в подходящото време с подходящите хора” – казва Богомил Спиров. „Точно това се случи на мен и моята мечта се сбъдна!”

Оказва се, че времето на социална изолация не е било тягостно за него. „Когато човек стои дълго време вкъщи, започва да живее в разбирателство със себе си” – споделя звездата на Музикалния театър. „Нека запазим това чувство и да продължим напред. Без грим и без фалш!”

Продължава документалната поредица на Музикалния театър “Ех, майко майчице…”, но с ново допълнение предвид изменената епидемична обстановка “… щастлив/а съм и след карантина”. В нея  представяме звездите на театъра с незабравими техни изпълнения, подбрани от Фонда на Музикалния театър.

Премиерата е всяка събота от 11:00 часа на Фейсбук страницата ни – Държавен музикален и балетен център-София (https://www.facebook.com/national.music.theatre/) и на сайта ни  www.musicthetare.bg .

„Ние, артистите на Националния музикален театър заедно с класическите музиканти на България ви казваме –нека бъдем онлайн заедно, докато театрите отново могат да посрещнат публика при пълни салони!”

 

Материалът Ех, майко майчице… Богомил Спиров е публикуван за пръв път на Национален музикален театър „Стефан Македонски“.

Ако Ви харесва прочетеното, можете да го споделите.

X